T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TRABZON / ÇAYKARA - TAŞKIRAN İMAM HATİP ORTAOKULU

Okul Müdürümüz Hüseyin BULUT, Kadir Gecesi ve Bayram Tebriği

Müdürümüz   mesajında şunları söyledi: 

''Vahyin İnsanlıkla buluşturulma zamanı, önemini ve değerini ''vahiy''den alan, Kadir gecemiz, büyük bir coşkuyla karşıladığımız mübarek Ramazan-ı Şerif'in sonuna yaklaşmanın hüznünü hatırlatırken, binlerce aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'ni karşılamanın da heyecanı ve coşkusunu yaşadık. Binlerce aya değer, ve bu değeri Kur'an'dan alan Kadir Gecesi, emsali olmayan feyiz ve bereketiyle bir Kur'an gecesidir. Hidayet rehberi olan Kuran-ı Kerim'in bu mübarek gecede indirilmeye başlanmış olması, Kadir Gecesi'ni diğer bütün zaman dilimlerinden ayırmaktadır.

Sonrası Bayram, mükafat, ödül, neşe, sevinç zamanı. Varsa eğer kırgınlık, dargınlık, kin ve nefret gibi duygularımızı törpülemeli, onların yerine sevgiyi, hoşgörüyü, dostluk ve kardeşliği hâkim kılmalı, ihtiyaç sahibi olanlara da yardım elimizi uzatmalıyız. Ramazan'da kazandıklarımızı da yılın 12 ayında da devam ettirmeliyiz.

Bu duygularla başta Taşkıran Eğitim Kurumlarımız olmak üzere, Çaykara  halkımız ve tüm İslam Aleminin Kadir Gecesi'ni ve yaklaşan Ramazan Bayramlarını en içten dileklerimle kutluyor, bu özel günlerin bizlere iyilikler, güzellikler ve hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. "

28-04-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 28.04.2022 - Güncelleme: 28.04.2022 18:16 - Görüntülenme: 169
  Beğen | 4  kişi beğendi