Okullarımıza ( AFAD ) Trabzon Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinden Endüstri Y. Mühendisi Serpil KADIOĞLU, Arama ve Kurtarma teknisyenleri Hasan YAZICI ve İsa SÖNMEZ tarafından AFET ve ACİL DURUM EĞİTİMİ SEMİNERİ verildi. Öğrencilerimizin ilgi ve yecanla dinlediği ve izlediği seminer için Trabzon İl Afet ve Acil Durum Müdürne tüm çalışanlarına teşekkür ederiz.

Okulumuz öğrencileri araştırma ödevlerini, sunum veya benzeri ödevleri okulumuz bilgi teknolojileri sınıfında yapabiliyor. Her öğrenciye açık olan sınıfımızdan  dersleri aksatmayacak şekilde bütün öğrencilerimiz EBA veya diğer eğitim sitelerini ziyaret edebiliyor.

Okulumuz ana sınıfı öğrencileri de tutum yatırım ve Türk malları haftası etkinliği yaptı. Etkinliğe güne özel hazırladıkları şapkalarla katılan öğrencilerimiz etkinlik sonunda hatıra resmi çekildi. Öğretmenimizi öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Taşkıran Eğitim Kurumları OlarakTaşkıran İmam Hatip Ortaokulu, Taşkıran Mustafa Özer Ortaokulu ve Taşkıran Hüseyin Vehbi Fettahoğlu ilkokulu Müdürü İdris Hacımahmutoğlu, müdür yardımcıları Cemil Güner ve Abdurrahman İşcan okulumuzun misyonu ve vizyonu çerçevesinde yedi gün yirmi dört saat misali çalışıyor. Müdürlerimize teşekkür edriz.

Okulumuzda tutum yatırım ve yerli malları haftası kutlama etkinlikleri devam ediyor. İkinci sınıf öğrencilerimizde kendilerine meyve maskesi yaptı. Çok güzel olmasa da emek verip hazırladılar. Öğrencilerimizi ve öğretmenimizi tebrik ederiz.

Okulumuzda teneffüslerde öğrencilerin oynaması amacı ile koridora tenis masası kuruldu. Özellikle kış mevsiminin gelmesi ve teneffüslerin onbeş dakika olması nedeni ile öğrencilerimizin eğleneceği ve öğreneceği etkinliklere yer verildi. Bunlardan biri de masa tenisi. Hemen her öğrenci raket tutmayı ve oyun oynamayı sökmüş gibi. Okul idaresine teşekkür ederiz.

Okulumuzda TUTUM YATIRIM VE TÜRK MALLARI HAFTASI etkinlikleri kapsamında ortaokullarımız hazırladıkları yiyecekleri getirdiler. Okul öğretmenlerimiz de çığ köfte, lahana sarması, pasta, börek tatlılardan birkaç çeşit getirerek öğrencilerimize sundular. Okulumuz konferans salonunda yapılan etkinlikte öğrenciler hoş vakit geçirdiler. Hafta ile ilgili açıklamalar yapıldı. Tutumlu olmanın, yatırım ve birikim yapmanın ve yerli malları kullanmanın önemi ve faydaları anlatıldı.

6. sınıf halk kültürü dersinde öğrencilerimiz aşıklık geleneği konusu kapsamında ülkemizin önemli aşıkları ile ilgili yaptıkları araştırmayı sınıfta sundular. Seçtikleri aşıkların hayatını anlattılar ve o aşığın çok bilinen bir türküsünü seslendirdiler. Öğrencilerimizi ve öğretmenimizi tebrik ederiz.

Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası etkinlikleri okulumuzda devam ediyor. Bu gün etkinlikler kapsamında okulumuz ana sınıfı öğrencileri Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası için kendilerine birer şapka yaparak konu ile ilgili farkındalık oluşturdular. Öğrencilerimizi ve onları yönlendiren ve teşvik eden öğretmenimizi tebrik ederiz.

Tutum yatırım ve Türk malları haftası etkinlikleri okulumuzda devam ediyor. Bu gün etkinlik kapsamında okulumuz müdür yardımcısı Abdurrahman İŞCAN okulumuz pesoneline çığ köfte hazırladı. Öğretmenimiz bu işi iyi yapıyor. Öğretmenlerimiz de hazırlamış oldukları yiyecek ve tatlıları getirdi. Önce öğrencilerimizi doyuran öğretmenlerimiz sonra kendileri yediler. ÖĞRETMEN OKULDA HEM ANNE HEM DE BABADIR.

Taşkıran Eğitim Kurumlarında yeri ve zamanı geldiğinde tüm etkinliklere yer verilmektedir. TUTUM YATIRIM VE TÜRK MALLARI haftasını kutlamak amacı ile öncelikle panomuzu hazırladık. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin yardımları ile hazırlanan pano önünde öğrencilerimiz hatıra fotoğrafı çekilecektir. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Bu gün okulumuz birinci sınıf öğrencileri okul idaresini ziyaret etti. Okul müdürümüz İdris HACIMAHMUTOĞLU ve müdür yardımcılarımız Cemil GÜNER ve Abdurrahman İŞCAN beyle bir süre sohbet eden öğrencilerimiz yavaş yavaş okumaya geçtiklerini söyleyerek Cemil Bey'den  ödül olarak çikolatalarını aldılar. Yaklaşan Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası, eğitim - öğretim ve okul ile ilgili bilgi alış verişi yaptılar. Derslerine daha sıkı çalışacaklarına söz verdikten sonra sınıflarına döndüler. Sağolun çocuklar.

Okulumuz öğrencileri Sosyal Bilgiler dersinde Dünyamız ünitesinde öğrendikleri kavramlarla ilgili farklı bir çalışma yaptılar. Balonlara kavram isimlerini yazak tavana asan öğrenciler zaman zaman yazdıklarını okuyarak terar ve pekiştirme yapmış oluyorlar.  Öğrencilerimiz bu değişik çalışmayı yaparken hem eğlendiler hem de öğrendiler. Balonlarda dünyamızı ve dünyamızın bölümlerini gösterdiler.

Trabzon Beşirli spor kompleksinde 14-15 Aralık tarihlerinde yappılan Trabzon küçükler (7, 8, 9 yaş) satranç turnuvasına kızlar ve erkekler kategorisinde  katılan altı öğrencimizden 7 yaş kızlarda Emine Nurdan BAHADIR il üçüncüsü, Burçak Hazal ÖZTÜRK 8 yaş kızlar kategisinde il altıncısı , Zeynep GÜNER 9 yaş kategorisinde il 6. sı olarak büyük bir başarıya imza attılar. Ayrıca erkek öğrencilerimizde ilk onbeş içerisine girme başarısı gösterdiler. Emeği geçen herkese ve özellikle öğrencilerimizle bire bir ilgilenen müdür yardımcımız Abdurrahman İŞCAN'a  kurumlarımız adına teşekkür ederiz.