TRABZON / ÇAYKARA - TAŞKIRAN İMAM HATİP ORTAOKULU

Mrt

Valilik kararıyla okullarımız il geneli 1 gün tatil edilmiştir.

Mrt

Taşkıran Eğitim Kurumlarımızda " Kur'an-ı Kerim'in ana konuları ve muhtevasına yönelik öğrencilerimize Çaykara Din İşleri Uzmanı Süleyman YILDIRIM tarafından konferans salonumuzda seminer düzenlendi. İlçe Müftülüğümüze ve hocamıza teşekkür ediyoruz.

Mrt

Taşkıran Eğitim Kurumları Konferans salonunda 7-8 mart tarihlerinde Taşkıran Hüseyin Vehbi Fettahoğlu İlkokulu'nda ilkokullar ve ortaokullar arasında satranç turnuvası düzenlendi. Turnuvaya ilkokul kategorisinden 32, ortaokul kategorisinde 32 sporcu olmak üzere 64 sporcu katıldı. Turnuvada ilkokul ve ortaokul kategorisinde genel sıralamada ilk beş sporcuya madalya verildi. Ayrıca genel sıralamadan bağımsız kızlar arasında da ilk beşe giren öğrencilere madalya verildi.

Mrt

7.Sınıf Halk Kültürü dersinde öğrenciler unutulmaya yüz tutmuş meslekleri araştırdılar.Küfecilikle ilgili araştırma yapıp sınıfta canlandırdılar.

Mrt

Okulumuzda DEPREM SONRASI VE TAHLİYE TATBİKATI yapıldı. 04.03.2022 tarihinde ülke genelinde yapılan DEPREM SONRASI VE TAHLİYE TATBİKATI na okulumuzda katıldı. daha önce okulumuzda oluşturulmuş olan AFET ve ACİL DURUM ekipleri ile bir toplantı yapıldı. Ardından alarm verilerek okul tahliye edildi. İlkokul müdürümüz İdris HACIMAHMUTOĞLU öğrencilere kısa bir açıklama yaptı ve öğrenciler havanın da soğuk olması nedeni ile sınıflara alındı. Tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

OKULUMUZ KÜTÜPHANESİ YENİ DÜZENLEME, YENİ KİTAPLAR KAZANDIRMA VE BİLGİSAYAR EKLEME SURETİ İLE GELİŞTİRİLDİ VE ZENGİNLEŞTİRİLDİ. 2021 -2022 eğtim öğretim yılı ikinci dönemde Öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin, velilerimizin ve diğer paydaşlarımızın her zaman rahatlıkla kullanabileceği, erişebileceği güncel ve özgün bir kütüphane hazırlayarak değişik etkinliklerle öğrencilerimizin daha çok kitap okumasını sağlamayı hedeflemekteyiz. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzda öğrencilerimize ders ortamları sağlamak amacı ile kütüphanemiz, bilgisayar ve fotokopi odası, EBA destek noktaları ve sınıflarımızdaki etkileşimli tahtalar öğrencilerimizin hizmetindedir. Zaman zaman düzenlenmesi yapılan bu alanlar öğrencilerimizin kitap okuma, ders çalışma, araştırma yapma ve ödev hazırlama gibi çalışmalarını yapabilmeleri için sürekli ve kontrollü bir şekilde açık olarak öğrencilerimizin hizmetindedir. Okul idaresine teşekkür ederiz.

Mrt

Okullarımızda  dersler, kurslar, ve etütlerin yanında öğrencilerimizin ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda KÜLTÜREL, SPORTİF, GELENKSEL VE MODERN SANATLAR gibi faaliyetleri yapabilecekleri ortamlar oluşturularak öğrencilerin bu sanatlara yönlendirilmesi, yerel ve genel müsabakalara katılmaları sağlanmaktadır. Özellikle satranç dalında dereceler alınmıştır. Masa tenisi sınıfımıza yeni dartımızı kurduk. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuz öğrencileri SATRANÇ konusunda oldukça iddialı. İlçe ve il geneli katıldığımız bütün müsabakalarda hemen hemen her zaman dereceler elde ettik. Öğrencilerimizin de satrança olan ilgisi hayli fazla. Bu nedenle okulumuzun koridorlarına öğrencilerimizin rahatlıkla ulaşabileceği yerlere satranç takımları yerleştirilerek öğrencilerimizin oynamasına imkan sağlanmaktadır. Emeği geçen idarecilere teşekkür ederiz.

Mrt

Mart ayının ilk haftasında okulumuzda önceden okul uygulama bahçesine gömdükleri eski eşyaları kazı yaparak çıkardı. Arkeoloji, arkeolojik yöntemlerle ortaya çıkarılmış kültürleri, sosyolojicoğrafyatarihetnoloji gibi birçok bilim dalından yararlanarak araştıran ve inceleyen bilim dalıdır. Türkçeye yanlış bir şekilde "kazıbilim" olarak çevrilmiş olsa da kazı, arkeolojik araştırma yöntemlerinden sadece bir tanesidir. Arkeoloji asıl olarak insanlığın kültürel geçmişini, kültürlerin değişimini ve birbirleriyle ilişkilerini inceler.

Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Mrt

Taşkıran Eğitim Kurumları öğrencilerinin düzenlediği 1 - 7 Mart YEŞİLAY HAFTASI etkinliklerimiz okulumuzun konferans salonunda 03.03.2022 tarihinde gerçekleştirildi. öğretmenleimizin yönlendirmesi ve görevlendirmesi ile sunum, konuşma, şiir ve şarkılar söyleyen öğrencilerimiz ve daha sonra slayt ve video gösterileri ilgiyle izlendi. Emeği geçen okul idarecileri, öğretmenler ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Mrt

Orta okulumuzda  28.02.2022 tarihinde öğrencilere SOKAK HAYVANLARIMIZ ile ilgili Trabzon Belediyesi, veterinerler  tarafından seminer verildi. Videolu, slaytlı,resimli olarak anlatılan programı öğrencilerimiz ilgiyle izledi. Trabzon Belediyesi veterinerler ekibine  teşekkür ederiz.

Şbt

AŞKIRAN EĞİTİM KURUMLARI OLARAK ÖĞRENCİLERİMİZİN GÜVENLİĞİ, SAĞLIĞI bizim için her zaman ön plandadır. Bu amaçla ilçe jandarma ve emniyet güçleri ile sürekli işbirliği içerisindeyiz. 23.02.2022 tarihinde de okulumuz öğrencilerine yönelik İNTERNET ORTAMINDA HER TÜRLÜ İSTİSMARIN ÖNLENMESİ ile ilgili güvenlik güçlerimizle bir toplantı yaptık. Seminer verilmesi, slayt ve videolar izlettilmesi ve öğrencilerin konuyla ilgili bilgilendirilmesi kararlaştırıldı. Emeği geçenlere şükranlarımızı sunuyoruz..

Şbt

Taşkıran Eğitim Kurumları (Taşkıran Hüseyin Vehbi fettahoğlu İlkokulu, Taşkıran İmam Hatip Ortaokulu ve Taşkıran Mustafa Özer Ortaokulu) öğrencilerimize 21.03.2022 tarihinde 2.dönem 1. deneme sınavını gerçekleştirdik.. Pandemi nedeni ile okulların kapalı kalması, öğrencilerin derslerden eksik kalması eksik ve aksak olan bilgilerimizin tesbiti amacı ile deneme sınavılarını yapmaya devam ediyoruz.  böylece eksik,anlaşılmayan konular telafi edilecek.

Şbt

Okulsuz kütüphane ve okursuz kütüphane kalmasın kampanyasına Bursa'dan hayır sever Aslı ERTEN kardeşimizden okulumuza her ay 30 40 adet kitap bağışı .  Kütüphanemizde kendisi adına bir bölüm  de açtık. Taşkıran İmam Hatip Orta okulu ve Taşkıran Eğitim Kurumları adına  teşekkür ediyoruz.