Taşkıran İmam Hatip Ortaokulu  Taşkıran Mustafa Özer Ortaokulu veTaşkıran Hüseyin Vehbi Fettahoğlu İlkokulu, öğrencileri sinemaya gitti. KESİŞME İYİ Kİ VARSIN EREN filmini izlemek için Trabzon Forum AVM sinema salonunda filmi izleyen öğrencilerimiz oldukça etkilendi. Emeği geçenlere ve destek olan herkese  teşekkür ediyoruz.

İman Hatip Orta okulumuzun 7.Sınıfları sosyal bilgiler hocası Ayşe GÜNER 'in  dersinde ,yazının serüveni konusunda ,Sümerler'in kullandığı Çivi Yaazısı etkinliği yapıldı.Öğrencilerle önce hamur yoğurulup tablet yapıldı sonra çivi yazısı yazıldı. Etkinliğe bazı öğretmen arkadaşlar da katılım sağladı.

iin kullandığı çivi yazısı etkinliği yapıldı.  Öğrencilerle önce hamur yoğruldu.Tblet yapıldı.Çivi yazısı yazıldı.

Etkinliğe bazı öğretmenler de katıldı.

2. Döneme hayırlıasıyle, umut,bilgi,ilgi,sabır ve segiyle Bismillah diyerek başladık.Eğitim - öğretimin daha kaliteli ve verimli olabilmesi için yavrulrımızın hem değerler eğitiminde, hem sosyal hem de akademik olarak daha başarılı olmaları için hepimize önemli görevler düşmektedir. Okula devam ettikleri sürece çocuklarımızın kahvaltı yapmalarına, servislere zamanında binmelerinne, kılık kiyafetlerinin okula uygun olmasınna, maske mesafe ve temizliğe dikkat etmelerinne, eğer bir rahatsızlık varsa sınıf öğretmenlerine ve ya okul idaresine bilgi vererek gönderilmemesine, çocukların özürsüz olarak devamsızlık yapmamalarına dikkat etmenizi önemle rica ediyoruz.

Allah yardımız olsun. Okul Müdürü Hüseyin bulut

Ock

Teknoloji tasarım dersinde Ayşe GÜNER  Hoca öğretiminde 8.sınıflar gazete tasarımı konusunda İnkılap Tarihi Dersi ile ilgili kendi gazetelerini tasarladılar.öğrencİlere teşekkür ediyoruz.

Ock

Teknoloji Tasarım Dersinde Ayşe GÜNER hocamızın öncülüğünde öğrencilerimiz atık malzemeleri kullnarak kalemlik,gece lambası gibi tasarımlar oluşturdular. Hocamızın ve öğrencilerimizin emeklerine sağlık.

Ock

Din Kültrü Ve Ahlak Bilgisi dersinde cenaze namazı kılınışı canladırıldı.DKAB Öğretmeni Buşra hocamız namazın tarifini yaparak uygulamalı cenaze namazı kıldırılışını gösterdi.

Sosyal Bilgiler Öğretmenimiz Ayşe GÜNER hocamızın  dersinde 'Dünyada Görülen İklim Değişiklikleri ' öğrenciler tarafından canlandırılarak İşlendi.İklim tipleri ile ilgili tanıtım yapıldı. Öğrenciler Kutup, Muson ve Akdeniz iklimini canlandırdılar.

Taşkıran Eğitim Kurumları TAŞKIRAN İMAM HATİP ORTAOKULU 6.7. Sınıf öğrencileri 28.12.2021 tarihinde 130 yıllık tarihi Taşkıran camiinde günlük kılınan namazların kılınışını, vakitlerini, rekatlarıni, farzlarıni, sünnetlerini ve namazın adablarını  uygulamalı olarak öğrendi. Okul müdürlerimiz Hüseyin BULUT, İdris HACIMAHMUTOĞLU ve ders öğretmeni Büşra hanıma katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Trabzon Gençlik ve Spor İll müdürlüğü'nün düzenlemiş olduğu 2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılı Okul Sporları Yıldız Kızlar Katagorisinde, Üç gündür Trabzon ilimizde  devam eden müsabakalar sonucunda, 7.sınıf öğrencilerimiz il 3.sü oldu.  Kendilerini tebrik ediyoruz.Emeği geçen Abdurrahman İŞCAN Hocamıza  teşekkür ediyoruz.Desteklerini esirgemeyen ilçe Milli Eğitim Müdürmüz Sn.Ahmet ÇAMURALİ'ye de şukranlarımızı ediyoruz.

Trabzon ilimizde yapılan Trabzon satranç il birinciliği turnavasında 12 yaş kızlar turnavasında 7.sınıf öğrencimiz Aleyna AKYÜZ il 2.si olmuştur.  Öğrencimizi tebrik ediyoruz.Emeği geçen Hüseyin Fettahoğlu lkokulu Müdür Yardımcımız  Abdurrahman İŞCAN Hocamıza teşekkür ediyoruz.

Halk Kültürü dersinde Sosyal bilgiler öğretmenimiz Ayşe GÜLER hocamız misafirperverlik konusunda öğrencilere  hazırık yaptırarark ilkokul Müdürümüz İdris hocamızı ve Fen Blgisi öğretmenimiz Aslan hocamız davet edilerek ağırlandılar Khve eşliğinde eski misafirperverlik konusundaİdris Hocamız öğrencilerimizi bilgilendirdi.

İlçemiz Taşkıran Mahallesinden olup Bursa'da ikamet eden Fehmi Özer'in oğlu Mustafa Özer ( 83) Bursa'da vefat etti.

İş İnsanı 1987 yılında Taşkıran Köyün'de o dönemler İlköğretim Okulu olarak yaptırdığı okul bugün Mustafa Özer Orta Okulu ve İmam Hatip  Ortaokulu olarak hizmet vermektedir.

Merhum Mustafa Özer Mine, Fatma, Hatice ve Murat İsminde 4 çocuk babası idi. Merhum Mustafa Özer'in cenazesi 05 Aralık 2021 Pazar günü Bursa Çekirge Kükürtlü Camii'nde öğlen namazı müteakiben kılınan cenaze namazı ardından ayni mahalledeki aile kabristanlığına son yolculuğuna uğurlandı.

Ttaşkıran Eğitim Kurumları Olarak Merhum Özer'e Allah'dan rahmet ailesine de sabır niyaz ediyoruz.

Sosyal bilgiler hocamız Ayşe GÜNER ,sosyal bilgiler dersinde ,7.Sınıflarımıza Halk Kültürü yönelik imece konusu işledi. Öğrenciler yardımlaşma ,Yufka açma,tarla ekme gibi... örnekler ergilediler.

Kas

Taşkıran Eğitim KurumlarI olarak Okulumuz öğretmenlerinin öncülüğünde öğrencilerimizin güzel çalışmalarıyla   24 Kasım öğretmenler gününü kutlaması gerçekleştirdik. Öğretmenlerimize okul idarecileri olarak ailelerinin isimlerinin yer aldığı porselen tabak hediye edildi

Kas

Taşkıran Eğitim Kurumları olarak İmam Hatip Orta Okulumuz 'un içerisinde bulunduğu okullarımız OKULUM TEMİZ BELGESİ' almıştır.