Okulumuzda öğle yemeğinden sonra kurs bitimi ve etütlere başlamadan öğrencilerimize önce akşam yemeği veriyoruz. Öğrencilerimizin sağlığı bizim için ön planda. Bu nedenle öğrencilerimizin yeterli ve dengeli beslenmesi için değişik besinler vermekteyiz. Sayın velilerimiz; cocuğunuzun herhangibir gıda allerjisi varsa lütfen bize bildiriniz.

Okulumuzda İlçemizin kurtuluş günü olan 27 Şubat hazırlıkları devam ediyor. Programda kurtuluş günü canlandırılması, şiirler, atışma ve destanlar yer almaktadır. Okululumuz kurtuluş gününü Çaykara ilçe merkezinde gerçekleştirecektir. Tüm velilerimiz davetlidir.

Çaykara ilçesi Milli Eğitim Şube Müdürlüğüne Sayın Numan Tuncer atandı. Daha önce Çaykara Halk Eğitim Müdürü olark görev yapan Numan, Bey şıbe müdürümüz Sayın İrfan TOPAL'ın Trabzon İl Milli Eğitim Şube Müdürlüğüne atanması sonucu boşalan Çaykara ilçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğüne atandı. Okulumuzdan bir gurup öğrenci, öğretmen ve okul müdürümüz Numan Bey'i ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini sundu. Müdürümüze görevinde başarılar dileriz.

Okulumuzun konferans salonunun yanındaki lavabolara gelen su boruları patlamıştı. Alt katlara su sızıyordu. Taşkıran Mahallesi muhtarı Sayın Hüseyin ALAMANOĞLU'nun girişimleri ile su boruları yenileniyor. Muhtarımıza teşekkür ederiz ve ustamızında eline sağlık.

Okulumuz ikinci sınıf öğretmeni Kübra YILDIZ Trabzon'a gitti. Mülakat sınavı nedeniyle Trabzon'a giden öğretmenimiz gitmeden önce öğrencilerinin yapacakları çalışmaları hazırlamıştı. Öğrencilerimiz de okul müdürümüzün odasında sessizce çalışmalarını yaptılar. Öğrencilerimize teşekkür eder öğretmenimize de başarılar dileriz.

Okullarımızda derslerden sonra DYK kursları yapıyoruz. Kurs sonrası yemek veriliyor ve 17.30 da gece etütleri başlıyor. Gece etütlerimizde 30 dk konu tekrarı, 30 dk test çözme, 30 dk yarına hazırlık ve 30 dk kitap okuma yapmaktayız. Bazen öğrencilerimizin akran grupları halinde çalışmasına da imkan sağlamaktayız. Bazı konuları iyi anlayamayan öğrencilerimiz anlayan öğrencilerimizle birlikte çalışıyor.

Okulumuz öğrencileri hazırladıkları proje ile iyilikte yarışmaya başladı. Her öğrencinin örnek sayılabilecek davranışları kayıt altına alınacak ve yıl sonu alınan puanlar toplanarak birinci belirlenecektir. Sayın velilerimiz bu proje kapsamında cocuklarınızın yapmış olduğu iyilikleri defterlerine not ediniz ve bizimle paylaşınız. Lütfen bu konuda çocuklarınıza örnek olunuz ve destek veriniz.

Okulumuzda HALK KÜLTÜRÜ dersinde ülkemizin değişik yörelerine ait kültürleri öğreniyoruz. Yöremize ait kültürümüzün özelliklerine uygun olarak kıyafet, hafif eşya, araç- gereç, fıkra, türkü-şarkı, atışma, ağıt, destan, masal, efsane, yemek  gibi yöremize ait fakat çok bilinmeyen her ne varsa bizimle paylaşabilirsiniz.

Okullarımızda gece etütleri başladı. Kar ve soğuk hava nedeniyle yollarda buzlanma veya değişik hava şartlarından dolayı olabilecek tehlikelere karşı öğrencilerimizi ders ve kurs bitimi evlere gönderiyorduk. Artık gece etütleri yapcağız ve öğrencilerimiz 19.30 da eve göndereceğiz. Tüm velilerimizin bilgisine.

Bursluluk sınavı müracatlarında 24.02.2020 son tarih. Sayın velilerimiz, lütfen bursluluk sınavı müracaat formlarını dikkatle okuyarak müracaatlarınızı zamanında yapınız. Ayrıca okulumuzdan müracaat onay belgelerini imzalayarak bir nüshasını alınız.

Öğrencilerimiz boş zamanlarında grup çalışmaları yapıyor. Okulumuz müdür odasında bırlikte veya ayrı gruplar halinde çalışan, gerektiğinde bilgisayar ve fotokopi makinelerini de kullanan öğrencilerimiz araştırma ve proje ödevlerini yapabilmektedir.

Okulumuzda öğretmenlerimizin, öğrencilerimizi, velilerimizin ve diğer paydaşlarımızın kullanımına açık olan ve herkesimin ihtiyacını karşılayan bir fotokopi odamız mevcuttur. Bu fotokopi odamızda oldukça fazla fotokopi kağıdı kullanmaktayız. Bu gün fotokopi kağıtlarımızı tedarik ederek kullanıma hazırladık.

Sayın velilerimiz. Okulumuzun kanalizasyon gideri tıkandı ve derhal açtırıldı. Mikropların, virüslerin ve hastalıkların sık görülebildiği bu zamanlarda özellikle temizliğe aşırı önem vemekteyiz. Bu nedenle tuvalet kültürü oluşturmada çocuklarınıza daha fazla eğilmeniz gerekmektedir. İlginize teşekkür ederiz.

Okulumuz fotokopi odası okulumuzun ençok kullanılan alanlarından birisi durumunda. Dersler, DYK kursları ve gece etütleri ile bazı proje ödevleri için öğretmenler ve öğrenciler tarafında sıklıkla kullanılmaktadır. Bu nedenle de zaman zaman arıza vermektedir. Yine arıza vermiş olan makinemizin bakımı ve tamiri yapılmış olup kullanıma hazır hale getirilmiştir. Lütfen makinelerimizi özenle kullanalım.

Bölgemizde kış mevsiminin en belirgin özelliği olan kar zaman zaman yoğun şekilde yağmaktadır. Her ne kadar kar öğrenciler için eğlence olsa da zaman zaman kazalara sebebiyet vermektedir. Sayın velilerimiz. Yollarda mevcut olabilecek buzlanma, saçaklardan kar ve buz düşmesi veya diğer olumsuz durumlarda kesinlikle risk almayalım. Öncelikle çocuklarımızın sağlığını düşünelim.