Okulumuzda öğrencilerimizin yeni oyunu top üfleme. Pinpon toplarını üfleyerek masanın kenarındaki bardaklara düşürmeye çalışan öğrencilerimiz oldukça eğleniyorlar. Tek seferde her bardağa bir top düşüren oyuncu oyunu kazanıyor. Yanan öğrenci  yeniden başlamak zorunda kalıyor. İyi eğlenceler çocuklar.

Son zamanlarda Dünya gündemini oldukça meşgul eden ve çok tehlikeli boyutlara ulaşan KORONAVİRÜS hastalığı ile ilgili tüm dünyada değişik tedbirler alınmaktadır. Okulumuzda koronavirüsle ilgili bilgilerin ve alınması gereken tedbirlerin yer aldığı bir pano hazırladık. Öğrencilerimiz ve velilerimiz panomuzu okuyarak bilgi edinebilirler.

SAYIN VELİLERİMİZ; 5., 6., 7., ve 8. sınıflara yönelik 2020 yılı bursluluk sınavı müracaatları başlamıştır.mÖğrencilere verilen formların dikkatle okunarak ve ilgili belgelerin de temin edilerek okul idaresine teslim edilmesi ve müracaatların yapılması gerekmektedir.

Okulumuzda öğrencilerimiz beden eğitimi dersinde değişik oyunlar oynamaktadır. Kas ve eklemlerin gelişmesinin yanında dikkat, kendini kontrol, beceri, zeka v.b yönlerden öğrencilerin gelişimini sağlayan farklı ve değişik oyunlar oynayarak öğrencilerin her yönüyle gelişmesini sağlamaya çalışıyoruz. Öğrencilere bu imkanları sağlayan okul Müdür Yardımcımız Cemil GÜNER ve Beden Eğitimi Öğretmenimiz Ahmet KARACA'ya teşekkür edriz.

Okulumuzda kurs ve etütlere ara verildi. Kış mevsimi ve kar yağması nedeniyle özellikle taşımalı öğrencilerimizin nakillerinde sıkıntı yaşanabilmektedir. Okul çıkışı kurs ve etütlerimizin yapıldığı günlerde okuldan çıkış saati itibarı ile don olayları yaşanabileceğinden dolayı bu gün ve yarın okulumuzdaki DYK kursları ve gece etütleri yapılmayacaktır.

Sayın Velilerimiz. Okulumuz anasınıfı öğrencileri kış mevsimi olması ve kar yağması nedeniyle zaman zaman devamsızlık yapabilmektedir. Lütfen öğrencilerimizin okula gelmeyeceği günlerde okul idaresini bilgilendirelim. Sınıfımızda yapılacak olan etkinliklerin yeniden planlanabilmesi için bir gün önceden haber verilmesi uygun olacaktır.

17/10/2016 tarihli ve 2016/9487 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan "Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmi Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği" ve Eylül 2016 tarihli ve 2708 sayılı Tebliğler Dergisi'nde yayımlanan "Milli Eğitim Bakanlığı Merkezi Sistem Sınav Yönergesi" hükümlerine göre yapılacak olan sınav müracaatları başladı. Öğrencilere verdiğimiz formları dikkatle okuyarak tam ve doğru bir şekilde doldurunuz ve en geç 17.02.2020 tarihinde okulumuza teslim ediniz.

Okulumuzun jeneratörüne özellikle kış aylarında çok ihtiyacımız oluyor. Kalorifer kazanımızın yanması, bilgisayarlarımızın ve etkileşimli tahtalarımızın çalışması okulumuzun sınıflarının va diğer bölümlerin aydınlatılaması, zilin çalması, kameraların çalışması gibi elektrikle çelışan tüm araç gerecin çalışabilmesi için elektriğe ihtiyaç vardır. İçinde bulunduğumuz kiş mevsimi nedeni ile elektriklerde sık sık kesinti olabilmektedir. Bu nedenle jeneratörümüzün bakımı ve yakıt temini yapılmıştır. Desteklerinden dolayı okul aile birliği başkanımız Hikmet AĞIRMAN ve eş başkan Abdullah KULAÇ'a teşekkür ederiz.

Okullarımızda il içi eş durumu mazeret tayinleri neticesi giden ve gelen öğretmenler olması ve öğretmenlerimizin yüksek lisans programı ile pedogojik formasyon nedenleri ile okul ders programlarında bazı değişiklikler olmuştur. Bu değişikliklere uygun olarak hazırlanan yeni program sınıflara, okul panosuna asılarak okul WEB sitemizde duyurulmuştur.

Okulumuzun satranç odası her zaman kullanıma hazırdır. Okulumuz öğrencileri boş zamanlarında satranç oynayabilmektedir. Sayın velilerimiz. Satranç odamız sizlere de açıktır. İsteyen herkes satranç odamızdan yararlanabilmektedir. Sizleri de okulumuza bekleriz. Aynı anda 20 kişinin satranç oynayabileceği ekipmanlarımız mevcuttur.

Meteoroloji müdürlüğünden bölgemizde bu geceden itibaren pazartesi gününe kadar şiddetli kar yağışı uyarısı yapıldı. İİstenmeyen olumsuz bir durumla karşılaşmamak için okul sitemizdeki duyuruları takip edelim. Okul idaresi ile irtibat halinde olalım. Kulaktan dolma aslı astarı olmayan bilgilere ve dedikodulara itibar etmeyelim.

Taşkıran Eğitim Kurumları sınıf başkanları her ay olağan olarak toplantı yapıyor. Okulumuzun, öğrencilerimizin ve personelimizin sorunları tartışılmakta ve çözüm önerileri sunulmaktadır. Yrıca EĞİTİM, SAĞLIK, TEMİZLİK, BESLENME, İSRAF, OLUMLU DAVRANIŞ gibi konularda yapılması gerekenler anlatılmaktadır. Başkanlar da toplantıda alınan kararları sınıflarıda anlatmaktadır.

Trabzon İli Ortahisar İlçesi Dursun Ali Kurt Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen İmam Hatip Ortaokulları ve İmam Hatip Liseleri müdürleri toplantısınna Taşkıran Eğitim Kurumları Müdürü İdris HACIMAHMUTOĞLU da katıldı. Bu nedenle okul müdürümüz 06.02.2020 perşembe günü okulumuzda bulunamamıştır.

Sayın velilerimiz. Birkaç gündür bölgemizde etkili olan aşırı rüzgarlara karşı dikkatli olalım. Çatı uçması, ağaç devrilmesi, taş düşmesi ve bunun gibi değişik tehlikeler olabilir.  Öğrencilerimizi de dikkatli olmaları konusunda uyaralım. Öğrencilerimizi riske atmayalım. Konu ile ilgili olarak okul idaresi ile sürekli, irtibat halinde olalım. Olumsuz durumlarda ilgili kurumlarla habereşelim.